Sosem feledhetjük Pereces bányászati múltját

Megosztás

Szeptember első hétvégéjén megemlékezés a városrész múltjáról, más programokkal is egybekötve. Többek között kutyás bemutatót tart Lehoczki László és mentőcsapata, élén Hope mentőkutyussal, de más programok is várnak ránk.

Szeptember 2-én, tehát most szombaton rendezik meg a 73. jubileumi Bányásznapi megemlékezést és koszorúzást Perecesen. A program délután fél háromkor kezdődik a Kis Bányász szobornál, ahol Törő György okleveles bányamérnök mond majd beszédet, ezt követően a programok a Tárna téren, a szabadtéri színpadon a Bányásznapi programokkal folytatódnak. A polgármesteri és képviselői beszédekkel a programot hivatalosan is megnyitják.

Ezután majd negyed négytől a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar koncertje következik, melyen a Miskolci Mazsorett Együttes működik majd közre. Délután négytől a 200 éves Miskolci Nemzeti Színház műsora lesz látható, öttől pedig kutyás bemutató lesz Lehoczki Lászlóval, a Spider Mentőcsoport alapítójával, vezetőjével, hűséges kutyás. Fél hattól a Miskolci Dixieland zenél, fél héttől pedig a Miskolc-Avas Judo Sportegyesület bemutatója látható. Este hétkor a színpadi programokat Veréb Tamás „Sparrow” koncertje zárja, melyen közreműködik a Főnix Tűzzsonglőr Csoport Miskolc.

A rendezvényt egész délután kísérőprogramok színesítik: az érdeklődőket várja majd a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar földtudományi játszóháza, de lesz arcfestés, lufihajtogató bohóc, kézművesvásár és bemutató a Fügedi Márta Népművészeti Egyesülettel. Ezen túl veterán autóbusz-, kukásautó-, mentőautó-, rendőrmotor-bemutató is lesz, mint ahogyan MiŐr egyik szolgálati autóját is kiállítják majd. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek